Societat 22/11/2022

L'àrea de Turisme de Cort encara fa servir la marca del PP Passion for Palma de Mallorca

Hi havia un contracte per emprar-la fins al 2020, però dos anys després encara no s'ha canviat

2 min
Captura de pantalla de la web de l'àrea de Turisme

PalmaPassion for Palma de Mallorca va ser la marca que el PP engegà l'any 2013 per fer promoció turística de Ciutat i que Cort continua utilitzant gairebé 10 anys després, malgrat que el nom oficial és només Palma des de l'any 2016. De fet, el batle de Palma, José Hila, va exhibir la marca Passion for Palma de Mallorca el juliol, durant el seu viatge promocional a Nova York, com es pot observar a la imatge inferior.

José Hila en l'acte de presentació de Palma a Nova York

Segons explica el gerent de la Fundació Palma de Mallorca 365, aquesta marca va estar "blindada" per un contracte de set anys fins al 2020, sense que hi hagués ni tan sols la possibilitat de fer servir el nom oficial de la ciutat. "Jurídicament, no es podia tocar perquè estava registrada i tenia oberta una licitació per a tot el marxandatge", diu, i subratlla que no ha estat impossible llevar l'afegit 'de Mallorca' perquè hauria suposat "un incompliment del contracte" que es podria haver denunciat.

Homar assegura que s'havia pensat "canviar la marca", però "va començar la pandèmia" i la iniciativa "es va aturar". "Tenim preparats els plecs per al redisseny de la marca", afegeix el gerent, qui assegura que "s'ha de canviar". "Fa deu anys que està operativa i ha funcionat molt bé, però Palma ha evolucionat com a destinació turística i ara cal mostrar més els atributs de la ciutat", afegeix. Amb els plecs a punt, el que toca ara és acabar de preparar el pressupost i presentar el projecte al patronat de la fundació, el mateix que no va voler canviar la marca fa un any. "L'any 2021 es va posar sobre la taula la necessitat de redissenyar la marca, però la part privada del patronat –el 49%– va considerar que potser no era el moment adequat perquè s'estava sortint d'una pandèmia", continua el gerent, qui confia que aquest canvi es pugui dur a terme malgrat que l'any que ve hi haurà eleccions. "Som tècnics, Les coses que el patronat aprova les executa la fundació", diu.

stats