Societat 07/02/2020

El TSJIB rebutja la presó provisional per a Penalva i Subirán

Una de les acusacions particulars va demanar una vista de mesures cautelars per als investigats

Ara Balears
1 min
Manuel Penalva i Miguel Ángel Subirán a la sortida de l'Audiència Provincial

PalmaLa Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha rebutjat aquest divendres acordar la presó provisional per a Manuel Penalva i Miguel Ángel Subirán. L'acusació particular exercida per l'Associació sense Ànim de Lucre de Víctimes d'Arbitrarietats Judicials (JAVA) va demanar dijous una vista de mesures cautelars per als investigats amb motiu de la compareixença del jutge i el fiscal a l'Audiència Provincial.

Penalva i Subirán varen declarar davant el TSJIB durant prop de cinc hores com a investigats per presumptes delictes de filtració de dades del sumari de detenció il·legal, amb relació al cas Cursach. A la sala també varen ser-hi presents una trentena d'avocats personats en la causa com a acusacions particulars.

Aquesta era la primera vegada que ambdós declaraven per aquesta causa. Els investigats s'enfronten als delictes de prevaricació, revelació de secrets, deslleialtat professional i detenció il·legal.

A la sortida de l'Audiència, ni el jutge ni el fiscal investigats varen voler respondre les preguntes dels mitjans. Mentre que Penalva assegurava que el seu advocat li costaria més car si atenia la premsa, Subirán defensà que no podia fer cap declaració sobre el cas. Els advocats també varen indicar que el magistrat que instrueix el cas, Carlos Gómez, els demanà que no donassin cap informació.

stats