Societat 28/10/2020

El TSJIB avala les sancions de l'IB-Salut a la concessionària de Son Espases

Es tracta d'unes penalitzacions que arriben a 2,6 milions d'euros

Ara Balears
1 min
L'Hospital Son Espases. / ARA BALEARS

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha avalat les sancions de l'IB-Salut a la concessionària de l'hospital Son Espases per un valor de 2,6 milions d'euros, segons ha informat el diari Última Hora i ha confirmat l'ARA Balears. D'aquesta manera, el TSJIB revoca una sentència anterior que deixava sense efecte les penalitzacions contra l'empresa per deficiències detectades en els seus serveis.

Aquest expedient es va obrir el 2014 quan l'administració va iniciar uns tràmits per descomptar del cànon anual 4,6 milions d'euros per incompliments en els serveis que hauria de prestar l'empresa concessionària. La mateixa societat que es va encarregar de la construcció de l'hospital es va adjudicar en aquest contracte altres serveis, com ara neteja, manteniment o seguretat. D'ençà que es va posar en marxa el centre, el 2012, es varen detectar una sèrie de deficiències i la decisió de l'administració va ser imposar un seguit de penalitzacions al centre per retirar-li el cànon.

La mercantil Concessionària Hospital Universitari Son Espases S. A. va aconseguir en el procediment administratiu justificar dos milions del que imputaven, i així la penalització va quedar fixada en 26 milions d'euros.

stats