Societat 04/08/2021

El TSJIB rebutja el recurs de l'Ajuntament de Palma contra la Feixina

El Consistori ja ha avisat que preveu presentar un recurs de queixa el setembre

ARA Balears
1 min
Monument de la Feixina

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha rebutjat el recurs de cassació presentat per l'Ajuntament de Palma contra la sentència que obliga a considerar el monument de la Feixina un bé catalogat del patrimoni de Mallorca, segons ha informat Europa Press. El Consistori ja ha avisat que preveu presentar un recurs de queixa el setembre, perquè l'agost no és un mes hàbil per a l'administració judicial.

El tribunal considera que el cas no presenta un interès de cassació objectiu per formar jurisprudència sobre la interpretació de les lleis de Funció Pública o de Patrimoni Històric de les Balears. Estableix que la interpretació ja es va fer en la sentència contra la qual es pretén recórrer, i tampoc hi ha pronunciaments discrepants que ho justifiquin.

El TSJIB va confirmar a final de maig la sentència del jutjat Contenciós número 3 de Palma desestimant els recursos plantejats pel Consell de Mallorca, l'Ajuntament de Palma i l'Associació Memòria de Mallorca, davant la posició de la plataforma Salvem Sa Feixina, que va guanyar el recurs inicial en el jutjat.

Aquest monument va ser construït l'any 1947 per l'arquitecte Francesc Roca en homenatge als feixistes del creuer Baleares, que varen fer atacs indiscriminats contra els vaixells mercantils i les ciutats costaneres. El creuer va ser enfonsat per la Marina Republicana Lepanto durant la batalla del cap de Palos davant el port de Màlaga.

L'any 2010 l'Ajuntament de Palma va voler que la Feixina retés homenatge a totes les víctimes de la Guerra Civil i va llevar tots els elements franquistes del monument.

stats