Societat 08/10/2020

El TSJIB ratifica les mesures restrictives de Salut per controlar el covid-19 a Eivissa

La Sala ha emès una interlocutòria en què dona suport a les mesures acordades per la Conselleria el 30 de setembre i rectificades el 2 d'octubre

Ara Balears
2 min
Dalt Vila. / ARA BALEARS

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears va ratificar dimecres per mitjà d'una interlocutòria les mesures de restricció per controlar la situació sanitària derivada del coronavirus al municipi d'Eivissa. En aquest document, la Sala dona suport a les mesures aprovades per Salut el 30 de setembre.

Aquestes, segons el text, consisteixen a "intensificar les mesures de contenció d'activitat econòmica, laboral i social per tal de frenar la transmissió del SARS-CoV-2 i protegir la salut de la població" i, a més, "estendre'n l'àmbit territorial a tota l'àrea afectada".

La interlocutòria recull, així, la correcció dels errors de la resolució de la Conselleria de Salut i Consum del 30 de setembre, que es varen publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears el 2 d'octubre. Aquests especifiquen algunes qüestions sobre desplaçaments personals, aforaments i suspensió d'activitats.

En el cas dels desplaçaments personals, la Conselleria estableix que "es permet la circulació de persones residents i no residents dins el perímetre afectat, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva establertes per les autoritats competents", tot i que aconsella "que la població resti a ca seva i es desaconsellen els desplaçaments i les activitats no imprescindibles". A més, recomanen que els contactes es limitin "a les persones que integren el grup de convivència habitual".

Així mateix, puntualitza que els aforaments "han d'estar indicats de manera visible en els accessos als locals". Aquests són d'un 50% als establiments, comerços i serveis oberts al públic i del 25% a gimnasos, bars i restaurants. Tal com s'establia inicialment, l'horari de tancament de tots aquests locals tampoc no podrà superar les 22 h i hauran d'establir un horari d'atenció amb servei prioritari per a persones majors de 65 anys.

A banda d'això, les activitats que queden suspeses són les de parcs i jardins i parcs infantils, de manera que se n'exclouen els gimnasos i centres esportius. Aquests poden continuar oberts.

AUTO 07.10.2020 EIVISSA PDF
stats