Societat 28/10/2022

El TSJIB confirma la condemna de 21 anys de presó de l'assassí de Lillemor Sundberg

Quan la dona encara era conscient, després de l'agressió, va demanar l'ajuda una ambulància i l'acusat l'hi va negar i la va abandonar

ARA Balears
2 min
Imatge de la seu del TSJIB.

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) ha refermat la pena a 21 anys de presó pels delictes de maltractament i assassinat a un home que va matar la seva parella, Lillemor Sundberg, d'una pallissa el juliol de 2020 a Palma. La instancia superior ha desestimat així el recurs presentat per l'acusat contra la sentència dictada per l'Audiència el maig, després d'un judici amb jurat, segons ha informat Europa Press i ha confirmat l'ARA Balears.

El jurat va declarar provat que l'acusat i la seva parella iniciaren una discussió al voltant de les 10 hores del 13 de juliol de 2020, en la qual l'home la va agredir amb els punys i li va trepitjar el costat de la cara mentre ella es trobava a terra. A continuació, quan la dona es trobava ajupida i sense possibilitat de defensar-se, li va propinar una puntada de peu a la cara que la va fer caure, amb la qual cosa es va colpejar la part posterior del cap.

A més quan, la dona encara era conscient i va demanar l'auxili d'una ambulància, l'acusat l'hi va negar i va marxar de l'habitatge. Aquesta agressió li va provocar un traumatisme greu en el crani, que va derivar en una hemorràgia interna cerebral, per la qual la dona va morir el 21 de juliol a l'hospital Son Espases.

L'acusat tenia antecedents per maltractament cap a la mateixa dona, en una condemna dictada un any abans del crim. En el recurs, la defensa qüestionava la declaració d'un testimoni clau, amic de la víctima, que es trobava a l'habitatge. A més, al·legava que els fets s'haurien d'haver qualificat d'homicidi i no d'assassinat. El TSJIB ha rebutjat les seves tesis basant-se en proves i informes disponibles que avalen la fiabilitat del testimoni. La sentència no és ferma i encara es pot recórrer davant el Tribunal Suprem.

stats