Societat 21/01/2022

El TSJIB autoritza un mes més el passaport covid a les Balears

Es ratifiquen les mesures que el Consell de Govern havia demanat aquesta setmana

ARA Balears
1 min
Una persona ensenyant el passaport covid amb el mòbil. Una persona ensenyant el certificat covid amb el mòbil.

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha autoritzat prorrogar l'aplicació del certificat covid fins al 28 de febrer. Segons ha avançat l'Última Hora i ha confirmat l'ARA Balears, les dues interlocutòries de la Sala Contenciosa ratifiquen les mesures que el Consell de Govern havia demanat aquesta setmana. En resum, aquesta resolució mantindrà l'obligatorietat del passaport un mes més per accedir a tots els locals de restauració.

Cal remarcar que les mesures que afecten la restauració van vinculades al nivell d'alerta sanitària de cada illa i caducaven dilluns que ve. La Fiscalia es va pronunciar a favor de l'aval, perquè eren mesures que ja havien estat ratificades anteriorment i ara la situació és encara més delicada. A més de l'exigència del passaport covid, el TSJIB ha examinat mesures que afecten els horaris d'obertura dels establiments, la regulació d'aforaments, etc.

Quan el Govern va demanar aquesta pròrroga, la consellera de Salut, Patricia Gómez, va insistir que des de l'Executiu s'aposta pel certificat i el considera "una eina per disminuir la propagació del virus i per motivar la gent que es vacuni".

stats