Societat 01/04/2019

El TSJIB exculpa el fiscal Carrau de la requisa dels mòbils de dos periodistes

Estima una part del recurs de la Fiscalia però manté el jutge Florit com a investigat

Anna Schnabel
1 min
Els fiscals d'Anticorrupció Juan Carrau i Ana Lamas, entrant aquest dimarts dematí a l'Audiència Provincial.

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) exclou el fiscal Juan Carrau de la querella per requisar els mòbils de dos periodistes per unes suposades filtracions en el marc del cas Cursach, després que la Sala no hagi admès a tràmit l'ampliació de la denúncia inicial per atacar el secret professional.

El TSJIB estima parcialment un recurs del fiscal superior de Balears, Pedro Barceló, que demanava l'arxivament de la causa contra Carrau. Una opció que el tribunal descarta perquè assegura que "no és coherent".

Els periodistes Blanca Pou, de l'agència Europa Press, i Kiko Mestre, de 'Diario de Mallorca', acusaven Carrau d'induir Florit a intervenir els seus mòbils i material informàtic. Li atribuïen, per això, els delictes de prevaricació, vulneració del secret professional i la inviolabilitat de domicili, entre d'altres. El tribunal, però, conclou que no pot atribuir al fiscal aquests delictes –els mateixos que s'atribueixen al jutge Florit–, ja que no es va exercir la "influència psíquica" necessària per acreditar-los. La Sala assenyala, a més, que l'informe del Ministeri Públic a favor de requisar els mòbils no era vinculant.

Florit continua investigat

El tribunal manté, això sí, el jutge Florit com a investigat per possible vulneració del secret professional protegit per la Constitució. Avala, per això, l'ampliació de la querella per investigar si va cometre prevaricació quan va exigir la llista de cridades dels periodistes i les seves empreses.

stats