Societat 06/04/2021

Troben mort un voltor lleonat a Mallorca

ARA Balears
1 min
Un voltor lleonat

PalmaAgents de Medi Ambient del Govern balear han trobat mort un voltor lleonat al puig de Moncaire (Fornalutx). Segons ha informat l'agència Efe, l'exemplar ha estat traslladat al Consorci per a la Recuperació de Fauna de les Illes Balears (Cofib), on duran a terme una necròpsia per determinar les causes de la mort.

Aquesta espècie es troba actualment al llistat d'espècies silvestres en règim de protecció especial. A Mallorca, en el cens de l'estiu passat, es van comptabilitzar 12 nius ocupats segurs de voltor lleonat a Mallorca i dos de possibles. Segons les dades del Govern, hi hauria un total de 12 exemplars d'aquesta espècie a l'illa. Davant el risc de desaparició dels voltors lleonats, l'estiu passat Medi Ambient va marcar per primera vegada els exemplars detectats a Mallorca amb un GPS per controlar-ne la situació.

Cal recordar que els exemplars d'aquesta espècie arribaren a Mallorca el 30 d'octubre del 2008 a causa d'un temporal i de les fortes ratxes de vent mentre migraven a l'Àfrica. Dos anys després de l'arribada, es comptabilitzaren mig centenar d'exemplars a l'illa, però la població ha anat disminuint amb el pas dels anys.

stats