Societat 08/12/2019

Troben mort dins el cotxe l'empresari mallorquí Martí Gual

La Guàrdia Civil n'ha localitzat el cadàver a la zona del cementeri de Maria de la Salut i les primeres investigacions apunten a un suïcidi

Ara Balears
2 min
Troben mort dins el seu cotxe a l'empresari mallorquí Martín Gual

PalmaLa Guàrdia Civil ha localitzat el cos sense vida de l'empresari mallorquí Martí Gual. Segons ha informat el cos armat a l'ARA Balears, els agents han trobat el cadàver de Gual dins el cotxe a la zona del cementeri de Maria de la Salut i, tot i que encara mantenen la investigació oberta per aclarir els fets, els primers indicis apunten que es tracta d'un suïcidi.

L'empresari, un dels principals acusats pel cas Sa Nostra i promotor del projecte de Son Bordoy, va aparèixer dissabte vespre mort dins el seu vehicle amb un tir al cap i l'arma utilitzada al seu costat. L'avís el van donar uns veïns del municipi que passejaven per la zona.

A hores d'ara, la policia està duent a terme les investigacions pertinents per aclarir els fets, però, tal com ha assegurat el cos armat a l'ARA Balears, sembla que es tracta d'un suïcidi. Cal recordar que l'Advocacia de l'Estat li reclamava una quantitat que superava els 400.000 euros per irregularitats en la declaració de la renda de l'any 2012.

El passat mes de juny del 2018 es va destapar un presumpte entramat de corrupció i especulació urbanística que implicava Sa Nostra i el PSIB. Dins la investigació, es varen revelar noms de persones, entre els quals es trobava el de Martí Gual, i empreses pantalla amb interessos per urbanitzar els terrenys de Son Bordoi. El GOB va assenyalar que el projecte amagava un entramat especulatiu emmascarat com a projecte social.

El 2008 el grup Garbal va vendre la seva part de Son Bordoi a la immobiliària Fbex, que al cap de poc temps traspassà els terrenys a Haras Gestión del Suelo SL, propietat de Martí Gual. Segons el periodista Diego Feliu, Gual s’hauria beneficiat molt dels seus tractes amistosos amb la socialista Margarita Nájera, de l’Ajuntament de Calvià. La Fiscalia Anticorrupció i l’Audiència Nacional varen investigar les relacions entre l'empresari i Sa Nostra, ja que se sospita que l’entitat bancària va finançar amb 80 milions d’euros diferents societats de la promotora de Martí Gual a través de la filial Invernostra.

Amb tot això, el Govern que ja va anunciar fa just un any que no tramitaria Son Bordoi, el cas ha estat el focus de nombroses acusacions per part del PP i Ciutadans, que vinculaven aquest projecte a la presumpta corrupció de Sa Nostra. Fins i tot, Ciutadans va demanar crear una comissió d'investigació al Parlament per investigar la trama.

stats