Política 11/12/2018

El Govern no tramitarà Son Bordoi aquesta legislatura

El PP acusa l'exconseller socialista Carbonero de ser "l'autor material" del projecte i el vincula a la presumpta corrupció de Sa Nostra

Jaume Ribas
1 min
Aquests són els terrenys de Son Bordoi, una Reserva Estratègica de Sòl que el Govern vol urbanitzar.

PalmaEl conseller de Territori, Marc Pons, ha anunciat aquest dimarts al ple del Parlament que “aquesta legislatura el projecte de Son Bordoi no serà analitzat ni aprovat per aquest Govern”. Segons ha explicat, encara no s'han solucionat les “prescripcions” que incloïa l'informe aprovat per l'Ajuntament de Palma a fi de construir 750 habitatges a aquesta urbanització del barri del Molinar i, per tant, el Govern no podrà donar-hi el vist-i-plau abans que acabi la legislatura.

El diputat del PP Antoni Camps ha acusat el Partit Socialista de cobrar del boom urbanístic de Son Bordoi. Camps ha insistit que l'exconseller socialista d'Habitatge i Obres Públiques, Jaume Carbonero, va ser “l'autor intel·lectual” de les reserves estratègiques de sòl que permeteren que l'antiga Sa Nostra concedís un crèdit per fer possible el projecte.

El préstec que el PP afirma que és irregular el va rebre el promotor Martí Gual, afí al PSIB i imputat per l'Audiència Nacional pel seu paper en la gestió de la liquidació de la caixa d'estalvis.

El conseller Pons ha defensat la netedat del projecte i ha replicat a Camps que la llei que permet les reserves estratègiques de sòl es va aprovar amb el suport del PP. A més, el Partit Popular dirigia el Govern i l'Ajuntament quan s'aprovaren les normes subsidiàries que afecten el projecte i, durant aquesta legislatura, no s'ha oposat a la tramitació de l'informe del projecte a Cort.

stats