Societat 01/08/2021

Troben tres pasteres amb 44 migrants a les Balears

Dues embarcacions han arribat a la costa de Cabrera i l'altra a Mallorca

ARA Balears
1 min
Una pastera arribada a les costes de les Illes.

PalmaEl Servei Marítim de la Guàrdia Civil i Salvament Marítim han rescatat entre divendres vespre i aquest dissabte un total de 44 migrants. A les 23.15 hores, a prop de la platja de la Colònia de Sant Jordi, varen trobar una embarcació amb nou homes a bord, aparentment en bon estat de salut. Després, se'n trobaren cinc més. Segons informa la Delegació del govern espanyol a les Balears, tots anaven en la mateixa embarcació.

Aquest dissabte s'han localitzat dues embarcacions més. En aquest cas, el Servei Marítim de la Guàrdia Civil i Salvament Marítim han trobat les pasteres a la costa de Cabrera. La primera ha estat interceptada a les 8.38 hores. Segons ha informat la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears, a l'embarcació hi viatjaven 17 homes. La segona ha arribat a la costa de l'illa aquest dissabte al migdia. En aquest cas, els agents de la Guàrdia Civil han detingut 13 persones.

Els 44 migrants localitzats durant les darreres 24 hores a les Illes Balears han arribat ja a Palma, on se sotmetran als controls sanitaris pertinents i, posteriorment, si els resultats són negatius, passaran a disposició judicial.

Cal recordar que la Delegació del govern espanyol a les Balears estudia habilitar un centre d'atenció temporal per a estrangers a la zona de l'Aranjassa. Estarà format per mòduls desplegables que serviran per atendre els migrants en cas que arribi una onada considerable de pasteres a les Illes.

stats