Societat 11/08/2020

Troben el cos del submarinista Fernando Garfella

Després de 48 hores, la Guàrdia Civil ha aconseguit recuperar el cadàver de l'expert documentalista mallorquí

Ara Balears
1 min
Una barca de la Guàrdia Civil del GEAS.

PalmaLa Guàrdia Civil ha recuperat aquest dimarts el cos sense vida del submarinista de 31 anys Fernando Garfella, que va morir aquest diumenge a Andratx mentre bussejava amb un company. Després de quasi 48 hores de recerca, el cos armat ha aconseguit localitzar el submarinista a una a 92 metres de profunditat zona propera al lloc on va ser vist per darrera vegada.

Aquest dilluns els bussejadors del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil de Balears varen cercar durant hores el bussejador, i descendiren a una profunditat de 50 metres, però no aconseguiren localitzar-ne el cos, que es trobava a més profunditat. Durant la jornada d'aquest dilluns, cap a les 18 h, els agents han pogut recuperar el cadàver del submarinista professional i expert documentalista.

Els agents han traslladat el cos al Port de Sóller.

Submarinista professional i expert documentalista

Fernando Garfella era un submarinista professional i un dels millors documentalistes submarins d'Espanya. El jove de 31 anys era un activista compromès amb el medi ambient i, especialment, amb la protecció de la mar Mediterrània. A més, Garfella va ser un dels impulsors de la reserva marina de la Dragonera i va participar en diverses missions del vaixell d'ajuda humanitària Open Arms.

stats