Societat 16/05/2021

Troben una cria de catxalot morta a la platja del Carnatge, a Palma

L'animal havia perdut la vida feia setmanes i el cos es troba en avançat estat de descomposició, segons treballadors de la Fundació Palma Aquarium

2 min
Apareix el cos d'un cetaci a una platja de Palma.

PalmaDiversos banyistes de la platja del Carnatge de Palma han trobat aquest diumenge al matí el cos d'una cria de catxalot morta a pocs metres de la costa. La Fundació Palma Aquarium, que s'encarrega d'atendre aquests casos, ha rebut l'avís i els tècnics s'han traslladat fins al lloc on ha aparegut l'animal per prendre-li mostres. Una de les treballadores, Deborah Morrison, explica en declaracions a l'ARA Balears que l'animal “feia setmanes que era mort” per “l’avançat estat de descomposició en què es trobava”. Per això mateix “és molt difícil saber-ne la causa”. 

Es tracta d’una cria de només uns mesos i que fa uns cinc metres de llargària. Cal tenir en compte que aquesta espècie pot arribar a 14 metres, apunta Morrison. Ara, la Fundació s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament de Palma perquè “els serveis de neteja municipals vagin demà a les vuit del matí a retirar el cos amb una grua”, informa la treballadora.

Segona cria en un mes

Morrison adverteix que aquesta és la segona cria de catxalot que troben a la badia de Palma en només un mes, malgrat que "allò que és habitual és trobar-ne una a l'any". "És estrany i una pena perquè són bebès", lamenta. La primera que varen trobar fa només unes setmanes portava "una xarxa de deriva a la coa, que és una xarxa il·legal", però no la varen poder treure de la mar perquè va acabar "a la deriva en una zona d'accés difícil", indica la tècnica del Palma Aquarium.

"Les Balears són una zona de pas per als catxalots i, de fet, en tenim una població resident", declara Morrison, a qui no deixa de sorprendre la descoberta. El fet que el cos hagi acabat tan a prop de la costa, diu, s'explica pels corrents marins i la mala mar que hi ha hagut, que l'ha deixat molt a prop de les roques.

stats