Societat 05/03/2022

Els gegants s'han tornat a trobar a Palma després de dos anys

S'ha celebrat la XXIV edició de la Trobada de gegants

ARA Balears
1 min
Un dels balls que s'han fet durant la Trobada de gegants.

PalmaPalma ha celebrat aquest dissabte  la XXIV edició de la Trobada de gegants, en la qual han participat 14 colles i prop de 250 persones. Una de les novetats que hi ha hagut enguany, segons ha informat l'Ajuntament de Palma en un comunicat, ha estat la participació de la Família Tambedou, una agrupació cultural de titelles gegants d'origen africà.

Un dels balls que s'han fet durant la Trobada de gegants.
Els gegants ballant durant el recorregut.

Aquest esdeveniment, que tradicionalment es feia el mes de setembre, no s'havia pogut celebrar fins ara a causa de la situació pandèmica i de les restriccions sanitàries. La darrera vegada que es va fer va ser el mes de setembre de 2019. Els encarregats de donar el tret de sortida a la jornada han estat el batle de Palma, José Hila, i el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo.

Les activitats han començat a les 9 h amb la plantada de gegants i titelles al carrer del Palau Reial. A les 10.45 h s’ha fet un ball de gegants i titelles. I a les 11.30 h han sortit de la plaça de Cort fins a la plaça Major, on s’ha fet de nou una plantada. A les 12 h s’han dirigit cap a la plaça d'Espanya per posar punt final a la trobada.

stats