Tribunals
Societat 26/09/2022

El tribunal del jurat declara culpable l'acusat d'incendiar un edifici ocupat a Eivissa

La Fiscalia demana set anys i sis mesos de presó per a l'acusat

1 min
Audiència provincial de Palma

PalmaEl Tribunal del Jurat ha declarat culpable J. C. V., acusat d'incendiar un edifici ocupat a Eivissa , segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB). El tribunal ha emès el veredicte de culpabilitat aquest migdia, de manera que la magistrada dictarà sentència en els propers dies. Així mateix, les acusacions particulars i el Ministeri Fiscal mantenen la petició de set anys i sis mesos de presó per a l'acusat.

El processat va declarar la setmana passada davant el jurat, a l'Audiència de Palma, quan va reconèixer que "pot ser" que llançàs una cigarreta encesa als voltants del bloc en construcció. L'incendi va provocar una important destrucció a l'edifici, atès que dins hi havia cuines de gas i bombones de butà que van explotar. Inicialment, la Fiscalia demanava 18 anys de presó per al processat i l'acusava d'haver llançat un encenedor per provocar el foc. "Tenint en compte el reconeixement exprés", el Ministeri Públic va renunciar a part de la prova i va modificar la seva petició.

A conseqüència de l'incident, que va tenir lloc el 13 de maig de 2019, una dona de 59 anys que residia a la segona planta va morir per la inhalació de substàncies tòxiques generades per l'incendi. Altres residents també van resultar afectats per cremades de segon grau i intoxicació.

stats