Judici
Societat 20/09/2022

L'acusat d'incendiar un edifici ocupat a Eivissa reconeix que "pot ser" que llançàs una cigarreta

L'home ha negat haver-ho fet amb la intenció de provocar el foc

ARA Balears
1 min
Un dels acusat per l'incendi d’un edifici ocupat a Eivissa.

PalmaL'acusat d'incendiar un edifici ocupat a Eivissa el maig de 2019, en el qual va morir una dona, ha reconegut que "pot ser" que llançàs una cigarreta encesa als voltants del bloc en construcció. Segons ha informat Europa Press, l'home ha negat haver-ho fet amb la intenció de provocar el foc per venjança contra un dels residents.

Així ho ha manifestat durant l'interrogatori en el judici que ha arrancat aquest dimarts, amb un jurat, a l'Audiència Provincial de les Balears, a Palma. L'incendi va provocar una important destrucció a l'edifici, ja que dins hi havia cuines de gas i bombones de butà que van explotar.

La Fiscalia demanava inicialment 18 anys de presó per al processat i l'acusava d'haver llançat un encenedor per provocar el foc. "Tenint en compte el reconeixement exprés" en la declaració d'aquest dimarts, el Ministeri Públic ha renunciat a part de la prova i previsiblement modificarà les seves peticions.

La fiscal també demanava 18 anys de presó per a un altre home acusat de col·laborar en els fets. Durant la investigació, aquest segon processat va declarar a la Policia i va incriminar el seu amic. No obstant això, aquest dimarts ha negat aquesta versió i ha sostingut que va fer aquestes declaracions sota els efectes de les drogues i pressionat pels agents.

A conseqüència de l'incident, que va tenir lloc el 13 de maig de 2019, una dona de 59 anys que residia a la segona planta va morir per la inhalació de substàncies tòxiques generades per l'incendi. Altres residents també van resultar afectats per cremades de segon grau i intoxicació.

stats