Societat 25/06/2018

Tres joves ja s'han rehabilitat de l'addicció cibernètica

Fa un any de la posada en marxa del programa Ciber per a addiccions sense consum de substància

S. Vidal
1 min
L'objectiu d'aquesta guia d'usos i estil és la d'establir una sèrie de pautes i normes de funcionament de l'ús de les xarxes socials

PalmaUn any en marxa i tres joves ja estan rehabilitats de la seva addicció a la xarxa, ja sigui a través dels jocs online, les apostes o les xarxes socials.

Projecte Home detectà un nou tipus d'addicció i l'any passat impulsà el primer programa que aborda terapèuticament trastorns addictius vinculats a les noves tecnologies, que per primera vegada no impliquen el consum d'una substància.

Actualment hi ha 14 joves en tractament, dels 28 que hi han passat durant aquest primer any. "No volem dimonitzar les xarxes, sinó alertar que s'ha d'anar alerta amb l'ús de les noves tecnologies i dels excessos", ha explicat el president executiu de Projecte Home, Jesús Mullor, durant la presentació de la Memòria anual de l'associació.

Mullor ha recordat que fa un mes que l'Organització Mundial de la Salut va declarar aquesta addicció com un trastorn addictiu. Per Projecte Home es tracta d'un perfil diferent que "tractam amb la mateixa filosofia". Mullor ha subratllat que darrere cada número "hi ha una persona" i per això el seu enfocament és "humanista", parla de persones "amb sentiments, amb il·lusions...".

stats