Societat 25/05/2022

Els trens del SFM funcionaran amb un 33% d'energies renovables el 2023

L'energia consumida es generarà a partir d'una planta fotovoltaica que s'instal·larà a Santa Maria

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu de dos trens del SFM.

PalmaUn terç de l'energia consumida pels trens del Servei Ferroviari de Mallorca (SFM) serà renovable a partir del 2023, ja que es generarà mitjançant una nova planta fotovoltaica instal·lada a un solar de Santa Maria, segons ha informat aquest dimecres en Govern en una nota de premsa.

Segons recull Europa Press, aquesta infraestructura no sols farà reduir en 3.300 tones anuals les emissions de diòxid de carboni d'aquest transport públic, sinó que també suposarà una reducció de la factura elèctrica d'1,2 milions d'euros anuals.

33.463 metres quadrats

El parc ocuparà una superfície de 33.463 metres quadrats i tindrà una potència de 3.350 megawatts (MW), la qual cosa suposa una producció estimada d'aproximadament uns 6,4 milions de quilowatts hora (kWh) per any.

Aquesta instal·lació, que podria donar electricitat a 1.416 habitatges, té un pressupost bàsic de licitació de 3,9 milions d'euros, al qual cal sumar l'import de les expropiacions previstes, que ascendeix a 460.000 euros.

Els panells es muntaran sobre estructures ancorades al sòl mitjançant uns caragols de fonamentació que s'enrosquen al terreny i als quals es fixa l'estructura, una metodologia que redueix els costos i terminis del formigó.

La instal·lació disposarà d'un sistema de monitoratge per portar el control de l'operació i fer el seguiment del funcionament de la planta, a més de permetre visualitzar remotament a través d'Internet la producció instantània i el rendiment de tots els convertidors.

Les obres del parc fotovoltaic s'adjudicaran aquest estiu i tindran un termini d'execució de quatre mesos, amb una previsió que la instal·lació, que tindrà una vida útil d'uns 25 anys, estigui ja disponible abans que acabi el 2022.

stats