Societat 16/08/2022

Treballadors interins impugnen les ofertes d'ocupació pública del Govern i Cort publicades al BOIB el maig

Afirmen que s'està aplicant la llei de manera "restrictiva i errònia"

ARA Balears
2 min
El sistema s'ha acordat per unanimitat./ ISAAC BUJ

PalmaTreballadors interins han impugnat les Ofertes d'Ocupació Pública d'Estabilització del Govern -Educació i Serveis Generals- i de l'Ajuntament de Palma, publicades al BOIB el mes de maig. Segons ha informat Europa Press, la coordinadora d'Interins i Temporals de les Balears ha explicat que el motiu de les impugnacions és l'"incompliment" de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, en "no incloure totes les places que exigeix la llei per estar aplicant-la de manera restrictiva i errònia". Aquest fet, apunten els interins, "impedirà que molts treballadors puguin estabilitzar el seu lloc de treball".

"Els dirigents del Govern i de l'Ajuntament de Palma, una vegada més tornen a incomplir una llei estatal, igual que han estat fent durant anys amb la Directiva Europea 1999/70/CE sobre el treball de durada determinada, perquè no sancionen els seus propis incompliments per mantenir treballadors públics amb contractes temporals durant dècades. Però sí que sancionen tota classe d'empreses del sector privat per fer la mateixa pràctica de contractació temporal abusiva", ha censurat la coordinadora.

D'altra banda, ha avançat que el col·lectiu també anirà impugnant diverses convocatòries d'aquestes oposicions a mesura que es vagin publicant, "perquè aquests processos d'estabilització extraordinària han estat dissenyats pel Govern juntament amb els sindicats majoritaris -UGT, CCOO i CSIF- incomplint la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE)".

"Han pactat unes bases generals per als processos de concurs de mèrits que figuren entre les pitjors bases de tot Espanya en valorar únicament l'experiència professional amb un 45% de la puntuació, molt allunyada del 90% d'experiència d'altres comunitats autònomes on fins i tot només valorassin l'experiència com a treballador temporal", ha conclòs la coordinadora.

stats