Societat 19/04/2024

Treballadors de la recollida de residus a les Balears denuncien sobrecàrregues de feina

CCOO ha enviat un comunicat a la patronal del sector demanant que es posi final a aquestes pràctiques "abusives i desproporcionades"

ARA Balears
1 min
Els treballadors de la neteja viària d'Inca han deconvocat la vaga després de l'acord assolit al TAMIB

PalmaEls treballadors del sector de la recollida de residus i neteja viària a les Balears han denunciat sobrecàrregues de feina i pràctiques abusives per part de les empreses privades gestionades amb diners públics, com ha indicat el sindicat CCOO en un comunicat i ha recollit EFE.

El sindicat ha enviat un comunicat a l'Associació d'empresa de recollida de residus i neteja viària de les Balears (Aerlib) per posar aquesta situació en coneixement de la patronal del sector. En aquest sentit, CCOO Hábitat ha demanat posar fi a aquestes pràctiques "abusives i desproporcionades per part de les empreses del sector", acusades de sotmetre els empleats.

"És molt habitual que als conductors professionals se'ls assigni només un operari per dur a terme les rutes, fet que és insuficient i que provoca càrregues de feina, per la qual cosa el treballador es veu obligat a abandonar constantment la cabina per fer les tasques de càrrega en vehicles lleugers i passats", han criticat des de CCOO. L'entitat ha avançat que informarà de la situació a l'autoritat competent i que denunciarà les represàlies contra els treballadors.

"No continuarem permetent aquestes pràctiques abusives per part de les empreses privades gestionades amb diners públics, a més de posar en greu risc els treballadors, ja sigui per l'excés de feina, el risc d'accidents i de robatori del vehicle", han afegit.

stats