Societat 20/03/2019

Els treballadors de l'EMT exigeixen reunir-se amb Noguera

Han convocat una nova concentració per al pròxim 28 de març

Ara Balears
2 min
Les aglomeracions han obligat Cort a delimitar l’accés a l’autobús de l’aeroport per evitar situacions conflictives.

PalmaEl comitè d'empresa de l'EMT ha sol·licitat reunir-se amb el batle de Palma, Antoni Noguera, per parlar sobre la polèmica sorgida per la convocatòria del nou procés de selecció de conductors. A més, durant la jornada d'aquest dimecres, els treballadors dels torns de matí i d'horabaixa de l'EMT de Palma han donat suport a la convocatòria d'aturades parcials els dies 25, 27 i 29 de març i de vaga indefinida de l'1 d'abril.

El comitè ha volgut remarcar el menyspreu que han sofert els representants dels treballadors des que varen lliurar l'esborrany d'aquesta convocatòria de selecció de conductors. Han destacat el fet que l'Ajuntament de Palma va portar l'esborrany al Consell d'Administració sense el vistiplau del comitè i que, a més, la van publicar en el BOIB abans de l'acte de conciliació en el TAMIB. Així mateix, convocaren el comitè de vaga per negociar els serveis mínims abans fins i tot de l'esmentat acte de conciliació. "Donen a entendre clarament que la direcció no té gens d'interès a arribar a un acord", ha advertit el comitè d'empresa.

A més, han criticat que el director de l'EMT, Mateu Marcús, hagi dit a conductors que aquests contractes són perquè ells puguin gaudir de vacances, diumenges i festius i han qüestionat la precarietat dels contractes proposats i la inestabilitat del treball per dies.

"Hauria de caure la cara de vergonya a un govern que s'autodenomina 'progressista' promoure aquest tipus de contractació, tenint en compte que l'EMT és una empresa necessitada de conductors els 365 dies de l'any, amb les mateixes condicions laborals, sobretot, en l'estabilitat i qualitat de la contractació", afirmen en un comunicat.

Han apel·lat al conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, que ha manifestat rebuig a la precarietat i eventualitat i és "del mateix partit polític que la direcció de l'EMT" que ha promogut la “nefasta” convocatòria.

El comitè d'empresa de l'EMT ha convocat, a més, una concentració el 28 de març, dia del ple municipal, a les 10 hores a la plaça de Cort, per protestar davant el Consistori sobre aquesta precarització en la contractació que vol dur a terme l'EMT.

A més, han sol·licitat una reunió d'urgència amb el batle, Antoni Noguera, com a màxim responsable de l'Ajuntament, per explicar-li el posicionament del comitè d'empresa sobre el conflicte i demanar-li que hi intervingui per solucionar el "despropòsit".

Així mateix, el comitè d'empresa ha demanat disculpes anticipades als usuaris de l'EMT per les molèsties que aquestes mobilitzacions puguin causar-los.

stats