Els treballadors de l'Ibanat estan en contra d'un destacament estable de l'UME a les Balears

Consideren que és prioritari dedicar els doblers públics a reforçar els serveis propis de la comunitat

Els tècnics d'emergències de l' Ibanat  consideren que la  presència  estable de  la Unitat  Militar d'Emergències a les Illes Balears no és una prioritat i que el més necessari és  apostar per "l'experiència i la professionalitat del personal empleat públic propi de l' Ibanat  i dels serveis d'emergències de les Illes, així com millorar els recursos tècnics i de personal per donar una ràpida resposta inicial davant les emergències de la nostra comunitat amb mitjans propis". D'aquesta manera s'han pronunciat els representants del sindicat  STEI  de l' Ibanat  sobre la iniciativa del Govern i del Consell de Mallorca de demanar aquesta Unitat Militar d'Emergències.

"Caldria, per tant, dedicar els diners públics a reforçar els nostres serveis propis per donar una resposta ràpida davant les emergències de la nostra comunitat en comptes de dedicar-los a tenir de manera estable una unitat de l'UME. Són els serveis d'emergències de les Illes Balears els primers a actuar en qualsevol situació de perill i, per tant, els que necessiten recursos tècnics i humans", indiquen els treballadors.

Segons el sindicat,  és  prioritari "renovar el parc mòbil de l' Ibanat , no reduir la composició de les brigades a l'hivern per poder garantir un servei òptim i efectiu de vigilància i d'extinció d'incendis forestals, així com actuacions d'emergència i suport a contingències en el medi natural i rural".

Per als treballadors de l' Ibanat és  important tenir el reconeixement d'un vertader cos d'emergències de bombers forestals per part del Govern i reforçar encara més del que s'ha fet les diferents àrees de gestió dels espais naturals. "Aquestes mesures són les que cal prendre en consideració per millorar  els recursos  propis per atendre les contingències futures i donar una bona i ràpida resposta", destaquen.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF