Societat 21/04/2022

Transport Marítim sanciona 15 xàrters il·legals enguany a les Balears

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'embarcacions a Palma.

PalmaLa Direcció General de Transport Marítim del Govern ha obert un total de 15 expedients sancionadors, 3 de lleus i 12 de greus, a xàrters nàutics il·legals entre gener i abril d'enguany, segons ha informat aquest dijous la Conselleria de Mobilitat i Habitatge en una nota de premsa.

Durant l'any passat el nombre total de sancions registrades va ascendir fins als 64 expedients, dels quals 35 varen ser infraccions lleus, 27 corresponen a sancions greus i les dues restants varen ser molt greus. En aquest cas, les multes van sumar un total de 77.000 euros. Segons ha destacat el Govern, les sancions anotades durant l'any passat triplicaven les del 2019.

El Govern posarà en marxa la setmana que ve la segona campanya de lluita contra els xàrters il·legals en aigües de les Balears, amb l'objectiu de controlar les activitats irregulars relacionades amb el lloguer d'embarcacions. A més, també cerca vigilar els fondejos en zones il·legals, inspeccionar la recollida de persones en punts no habilitats i fer controls de documentació i permisos.

Un lloc “llépol”

"Balears és un lloc molt llépol per a les activitats reglades, afortunadament, però també per a aquelles que no ho estan", ha assenyalat el conseller de Mobilitat i Habitatge, Joan Marí. En aquest sentit, ha assegurat que els sistemes de vigilància s'han "perfeccionat" per fer més efectiva la coordinació amb les altres administracions.

Així mateix, ha recordat que el 2021 es van presentar 3.415 declaracions responsables de xàrter nàutic en vigor, xifra que ja se superava el passat 19 d'abril, amb 3.730 declaracions. Aquestes declaracions responsables en vigor actualment corresponen a embarcacions de 27 països: un 82,8% són embarcacions espanyoles, un 4,8% són alemanyes i un 3,8% són britàniques.

stats