Llei de la Serra
Societat 24/01/2023

Tramuntana XXI creu que la llei de la Serra conté "massa prohibicions i burocràcia"

L'entitat sosté que "el moment preelectoral fa dificultós" aconseguir un consens entre els partits que tenen responsabilitats polítiques a la Tramuntana

ARA Balears
2 min
La serra de Tramuntana.

PalmaL'associació Tramuntana XXI ha presentat al·legacions a la llei de la Serra presentada pel Consell de Mallorca perquè les propostes són "insatisfactòries". En una nota de premsa, l'associació ha indicat aquest dilluns que un cop finalitzat el període d'al·legacions a l'esborrany de la normativa del Consell, ha valorat la proposta, però ha criticat la governança, "l'excessiva burocratització que suposarà la llei i les prohibicions" que es recullen.

Sobre aquest darrer aspecte, Tramuntana XXI ha indicat que poden dificultar la gestió dels predis i la viabilitat de les activitats econòmiques, especialment del sector primari. Pel que fa a la governança, Tramuntana XXI ha indicat a les seves al·legacions que l'esborrany de la llei "renuncia a l'objectiu de crear un document integrat de planificació ambiental", ja que el text preveu fins a nou plans diferents.

Finalment, es recull que "el text no atribueix ni facilita el paper dels ajuntaments a la futura gestió, ignorant la seva proximitat tant al territori com als ciutadans". L'entitat ha destacat que "el text opta per un model molt burocratitzat i poc eficient de la gestió", ja que "preveu fins a deu ens, comissions, comitès, etc., per la qual cosa hi ha una dispersió de responsabilitats i profusió d'organismes que difícilment faran possible una dinàmica operativa i eficaç".

L'entitat ha expressat que "el moment polític preelectoral fa especialment dificultós aconseguir un element fonamental per al futur de la llei: el seu caràcter consensuat entre els partits que tenen a la Serra responsabilitats municipals, insulars o autonòmiques sectorials". Amb les seves al·legacions, Tramuntana XXI ha destacat que "es proposa una reformulació completa del text proposat, sense dur a terme cap debat general sobre l'esborrany actual, per les deficiències descrites i els possibles efectes negatius sobre un futur document més positiu per a la serra de Tramuntana i els seus habitants".

stats