Societat 28/11/2022

Els companys de la docent de La Salle: "Sentim com a nostre el seu dolor"

El comitè d'empresa ha fet un comunicat en defensa de la docent: "Ens produeix un fàstic nauseabund que hagi rebut amenaces de mort"

1 min
Imatge de l'escola de La Salle de Palma. / ISMAEL VELÁZQUEZ

Palma"Tots els docents sentim com a nostre el dolor que ha patit una professora del centre aquests dies arran del linxament mediàtic al qual ha estat sotmesa". Així comença el manifest elaborat pel comitè d'empresa de La Salle arran de l'expulsió d'una trentena d'alumnes que van desobeir la docent quan els va fer treure una bandera espanyola de l'aula. Els companys de l'afectada han enviat als mitjans de comunicació un escrit després de reunir-se aquest matí, signat pel president del comitè, Ramon Mondéjar.

Així, el comitè d'empresa assegura que la professora "sempre ha tingut el màxim respecte cap als alumnes, ha mostrat un perfil humà encomiable, com a professora i, especialment, com a tutora". Per això, i davant els atacs que ha rebut els darrers dies, destaquen "l'agraïment que han mostrat moltíssims d'alumnes i exalumnes cap a ella".

El manifest del comitè d'empresa.

Així, els treballadors del centre han condemnat "enèrgicament l'agressió masclista que ha sofert la professora en alguns mitjans de comunicació i a les xarxes socials". "Ens genera un rebuig indescriptible que s'hagin fet públiques fotografies seves per fer d'ella un blanc mediàtic. Ens produeix un fàstic nauseabund que hagi rebut amenaces de mort", han afegit.

El comitè identifica "sectors radicalitzats de la societat" entre els que han "disparat" contra la professora. "Condemnam tots aquells que han creat i coordinat una trama d'abast estatal amb la finalitat de fer de la professora un blanc", han insistit. A més, denuncien que "alguns pares d'alumnes del centre" són darrere alguns usuaris de xarxes socials que han manipulat la informació "de manera fal·laciosa i esbiaixada i, sobretot, sense tenir en compte la versió de la professora ni de la resta de docents".

stats