Societat 05/01/2021

Un total de 3.859 illencs ja s'han vacunat contra el coronavirus

Salut ha administrat un 56,5% de les dosis rebudes

Ara Balears
2 min
La primera sanitària de les Illes en rebre la vacuna / CAIB

PalmaLa Conselleria de Salut ha informat que ja ha administrat la vacuna contra el covid-19 a un total de 3.859 illencs, cosa que representa el 56,5% de les 6.990 vacunes que s'havien rebut fins aquest dilluns. Del total de persones vacunades, 2.205 són usuaris de residències d'ancians i 1.654 en són treballadors. Salut ha destacat que cada persona vacunada rep un justificant, en el qual consten la data i el lot de la primera dosi i la data prevista per a la segona dosi, a més d'una remissió al web www.notificaRAM.es per declarar possibles efectes adversos de la vacuna.

El Govern ha assenyalat que aquest dilluns al vespre es va fer una nova entrega, amb un total de 4.875 vacunes, que es distribuiran durant els pròxims dies. Així, fins avui a Mallorca s'haurà distribuït la vacuna a 28 residències d'ancians, on l'hauran rebut 1.756 usuaris i 1.302 treballadors. Queden pendents set residències, on la vacuna s'administrarà entre aquest dimecres i el 8 de gener.

A Menorca ja s'ha distribuït la vacuna a les vuit residències, de manera que han estat vacunades 527 persones, 298 de les quals en són usuaris i 229, professionals. A Eivissa es va iniciar aquest dilluns la vacunació a la residència d'ancians Sa Serra i avui continuarà a la residència Can Blai. Està previst que aquest dimarts estiguin vacunades 274 persones (151 usuaris i 123 treballadors).

Salut ha subratllat que el procés de vacunació a les Illes "avança a bon ritme i que es compliran les previsions de completar durant les dues primeres setmanes aquesta primera fase", és a dir, la primera dosi a usuaris i sanitaris de les residències d'ancians de tot l'Arxipèlag. A les residències d'ancians les seguiran els centres de persones amb alguna discapacitat i els seus professionals sanitaris, tal com estableix l'estratègia de vacunació del Ministeri de Sanitat.

L'Executiu ha recordat que es preveu que durant el primer trimestre d'enguany siguin vacunades 60.000 persones dels col·lectius més vulnerables o exposats, i s'administraran dues dosis de la vacuna a cada persona en un període de temps de tres setmanes.

stats