Societat 01/06/2022

Una vintena d'embarcacions netejaran el litoral balear aquest estiu

Enguany, com a novetat, aquest servei funcionarà amb gas GLP i energia solar

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'una de les embarcacions del Servei de Neteja del Litoral.

PalmaUn total de 22 embarcacions s'encarregaran de la neteja del litoral de les Balears durant aquest estiu, 10 de les quals ho faran a Mallorca, 5 a Menorca, unes altres 5 navegaran per Eivissa i les dues restants, a Formentera, segons ha informat aquest dimecres el Govern.

Enguany, com a novetat, les embarcacions funcionaran amb gas GLP i energia solar, un canvi que "ajudarà a minvar la petjada de carboni" d'aquesta activitat, segons ha destacat el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir.

Tipus d'embarcació

Cinc d'aquestes embarcacions ja han començat a treballar en el servei de neteja del litoral a Menorca, quatre d'elles de tipus 'platja' i una de tipus 'litoral', que són més grans, més ràpides i tenen major capacitat de recorregut i recollida de plàstics.

Aquesta campanya de neteja, que recorrerà des de la costa fins a 30 milles nàutiques, s'estendrà fins a final de setembre amb l'objectiu de retirar els residus que acaben a la mar i poden provocar greus perjudicis en el medi ambient.

Durant l'estiu del 2021 es van recollir un total de 36.678 quilos de residus en el conjunt de les Balears: 22.985 quilos a Mallorca, 6.956 quilos de residus a Menorca, 4.185 a Eivissa i 2.551 a Formentera.

stats