Societat 15/01/2022

Les torres i talaies de Mallorca s'encenen pels drets humans

Abans de l’encesa dels senyals de fum s’ha llegit el manifest, enguany signat per Maria del Mar Bonet

ARA Balears
1 min
Moment de l'encesa al Castell de Bellver

PalmaAquest dissabte migdia 74 elements patrimonials de Mallorca, la majoria dels quals són torres i talaies, s’han encès pels drets humans. Segons ha informat el Consell de Mallorca a través d'un comunicat, el sus s’ha donat a la Dragonera, que ha passat el testimoni a Cala en Basset i així successivament fins a arribar al castell de Bellver, darrer punt del recorregut de l’encesa de torres, talaies i talaiots de la Mediterrània pels drets humans.

Abans de l’encesa dels senyals de fum, s’ha llegit el manifest, enguany signat per Maria del Mar Bonet amb el títol Que les cançons siguin com flames i amb el desig que "il·luminin els camins per terra, mar i aire, fent de la nostra vida un cant a la llibertat i el coratge. Que no s’apaguin mai i ens ajudin a trobar els camins per la pau".

La frase inicial del text és "voldria cantar en nom d’aquelles dones que moren en mans dels seus torturadors i en el seu dolor no troben ningú que les defensi", seguida d’una cita d’Edith Södergran. Al manifest, la cantant i compositora ha fet mencions especials per "tantes persones que moren ofegades a la mar, que s’ha convertit en un cementeri marí. I per a aquells que arrisquen la seva vida per ajudar-los, davant la vergonyosa posició dels governs europeus". Així mateix, Bonet ha recordat les persones represaliades durant el franquisme i també aquelles que avui dia lluiten contra "els qui volen continuar oprimint el poble, la seva llengua i cultura catalanes, i els drets humans".

stats