Societat 15/01/2021

Les torres de defensa de Mallorca no s'encendran: l'acció pels drets humans es trasllada a les xarxes

Aquest dissabte, dia 16 de gener, es publicarà a les xarxes socials el manifest que ha preparat l'escriptor Biel Mesquida

Ara Balears
1 min
L'encesa de torres i talaies serà aquest dissabte

PalmaL'edició de 2021 de l'encesa de torres de defensa pels drets humans serà, com la majoria de coses que impliquen que la gent s'aplegui, una acció a les xarxes socials. El Consell de Mallorca ha pres aquesta decisió "per prudència i responsabilitat". Així, s'ajorna l'encesa de senyals de fum i de llum fins a l'any que ve.

Aquest dissabte, dia 16 de gener, es publicarà a les xarxes socials el manifest que ha preparat l'escriptor Biel Mesquida. Des dels perfils de xarxes socials de les entitats i administracions que impulsen els 58 punts d'encesa de torres, talaies i talaiots pels drets humans es publicaran fotografies d'espelmes en diferents punts. Així mateix, s'animarà la ciutadania a publicar les seves fotografies d'espelmes enceses amb l'etiqueta #EncesaPelsDretsHumans des de les seves llars. Aquesta acció vol "mantenir viva la flama" d'aquest esdeveniment utilitzant les noves tecnologies.

L'encesa de torres i talaies de la Mediterrània pels drets humans estava prevista inicialment per al 9 de gener i es va haver d'ajornar per mal temps. Ara, tenint en compte la situació sanitària a Mallorca, s'ha traslladat l'acció a xarxes. La iniciativa va néixer fa quatre anys des de l'IES Marratxí i la Societat Balear de Matemàtiques. La Direcció insular de Patrimoni del Consell de Mallorca ha assumit la coordinació dels diferents col·lectius implicats. En l'organització de l'edició de 2021, hi han participat Consell de Mallorca, Amnistía Internacional, l'Institut de Marratxí i el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació.

stats