Vals de descompte
Societat 24/03/2023

Tornen els vals de PalmaActiva amb més de 400 comerços adherits

Cada ciutadà major de setze anys podrà disposar d'un total de nou vals

ARA Balears
2 min
Es descomptaran 10 euros per cada 16 euros de compra

PalmaL'Ajuntament de Palma ha presentat aquest divendres la campanya de vals de PalmaActiva per un import d'un milió d'euros i un total de 100.000 vals. El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Vilà, i el director general de Comerç, Miquel Carranza, han donat a conèixer avui que 406 establiments s'han adherit a la quarta edició de la campanya de vals de descompte de PalmaActiva. La campanya començarà el 27 de març a les 17 h i es perllongarà durant sis setmanes, fins al 7 de maig.

El regidor de Comerç ha destacat que aquests 406 comerços suposen un increment d'un 37,16% (+110) respecte dels 296 establiments de l’anterior edició: "Aquesta bona xifra de comerços adherits constata la incorporació dels vals descompte com a instrument per contribuir a activar l'economia local i fomentar les compres al petit comerç”. Vilà ha afegit que aquesta edició “es redistribueixen els imports i així ampliam l’efecte d’aquesta inversió, pensam que modificant l’import dels vals aconseguirem que es facin servir per a compres més quotidianes i a més comerços”.

Novetats d'enguany

En aquesta edició canvia la quantia dels vals i baixa el consum mínim, que passa a ser de 16 euros -amb 10 euros de descompte. Es podran acumular fins a tres vals a cada establiment, que són 30 euros de descompte per 48 euros de despesa per comerç.

Cada ciutadà major de setze anys podrà disposar d'un total de 9 vals. Pel que fa a l'alliberació dels vals, es farà en tres períodes de repartiment amb una periodicitat quinzenal. Aquest any, els vals s’activaran sempre a les 17 hores. El primer repartiment  serà de 50.000 vals i es farà dilluns 27 (seran 123 vals per comerç). El segon serà dia 11 d’abril i es repartiran 50.000 vals entre tots els comerços que hagin bescanviat el 55% dels vals de la primera remesa (67 vals). 

El tercer i darrer repartiment, dia 24 d’abril, es farà entre els establiments adherits que hagin bescanviat el 100% dels vals del primer repartiment i el 40% de la segona remesa. Miquel Carranza, director general de Comerç, ha explicat que tots els canvis fets a la campanya “han estat fruit d’escoltar les experiències i necessitats del comerços per fer una campanya més amable”. Carranza ha detallat que el districte centre té el 56,65% dels comerços adherits; el districte de Llevant és el segon amb més presència, amb un 26,60% del establiments.

Aquesta edició, s'ha fet una licitació per a una plataforma que permet fer la inscripció dels comerços i de les activitats econòmiques interessades, i també el bescanvi dels vals, és a dir, que el comerç pugui pujar directament el justificant de la compra i fer el bescanvi efectiu del val. Els ciutadans, a més, podran accedir per consultar quants de vals han consumit i de quants disposen encara.

stats