Societat 06/03/2021

Les tones de vidre recollides cauen un 29% a Mallorca per la pandèmia

Les restriccions en el sector turístic i de la restauració varen minvar l'ús dels envasos fets d'aquest material el 2020

ARA Balears
1 min
Les Balears podrien reciclar gairebé un 60% més

Les 20.501 tones de vidre dipositades als contenidors de reciclatge de Mallorca enguany representen una disminució del 29% respecte de les que es varen llançar l'any passat, i la reducció és conseqüència de la pandèmia, segons el Consell. Les restriccions en el sector turístic i de la restauració, que generen la meitat dels envasos de vidre del mercat, han minvat l'ús d'aquests residus. La mitjana de reciclatge de vidre a Mallorca va ser de 22,5 quilograms per habitant l'any passat, molt per sobre de la mitjana estatal, que és de 17,8.

La consellera insular de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha assenyalat en el comunicat la importància de continuar treballant per abordar l'emergència climàtica i la transició cap a una economia circular. El Consell també ha explicat que l'any passat es varen dipositar 192.000 envasos per dia en els 3.986 contenidors verds que hi ha repartits per Mallorca, o sigui, més de 130 envasos per minut.

Aquest volum de reciclatge es tradueix en una reducció de 13.050 tones d'emissions contaminants a l'atmosfera, equivalent a la contaminació de 6.000 cotxes en un any. Les dades de reciclatge registrades l'any passat a l'illa també varen evitar extreure 27.000 tones de matèries primeres com ara l'arena i la pedra calcària, i l'estalvi de 16.070 MWh de consum energètic, el que consumeixen tots els hospitals de Mallorca en dos mesos.

stats