Societat 30/11/2022

Tomen dos xalets il·legals dins el Parc Natural de Mondragó

Es posa fi a l'expedient que es va iniciar el 2019, quan els agents de Medi Ambient van denunciar les obres sense llicència

ARA Balears
1 min
Xalet esbucat al Parc Natural de Mondragó.

PalmaDos xalets que s'havien construït de manera completament il·legal al Parc Natural de Mondragó, al terme municipal de Santanyí, han estat enderrocats per part de l'Agència de Defensa del Territori. Aquest organisme del Consell de Mallorca ha informat que ha completat l'actuació després d'un llarguíssim expedient que es va iniciar l'any 2019. "Es tracta d'una de les demolicions més voluminoses de la història de l'Agència", ha assegurat l'organisme.

La denúncia la van fer l'any 2019 els agents de Medi Ambient del Govern, que són competents quan es tracta d'espais protegits, com és el cas. Varen detectar que s'estaven executant obres sense llicència consistents en la implantació de dos habitatges, de 140 m2 i 60 m2 respectivament, dins una mateixa finca en el Parc Natural de Mondragó.  Per tant, s'estava construïnt sense permís dins una Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI), a més de Lloc d'Interès Comunitari (LIC) i Zona d'especial Protecció per a les Aus (ZEPA), "on la implantació de nous habitatges està completament prohibida".

Els agents van comunicar aleshores a l'Agència aquesta situació, i es va ordenar la paralització de les obres i es va iniciar l'expedient d'infracció urbanística. Avui, el terreny ha tornat al seu estat original.

El ritme d'actuacions de l'Agència és molt considerable, amb 51 demolicions d'obres il·legals a tot Mallorca els primers sis mesos d'enguany. En total, des de gener del 2017, que va iniciar la seva activitat, ha tomat 592 construccions irregulars.

stats