Societat 16/04/2022

Tomen més de 130 construccions il·legals en sòl rústic de Mallorca durant el 2021

És la xifra més gran que s'ha registrat fins ara, ja que el 2019 varen ser 124 demolicions

ARA Balears
1 min
Imatge de la casa que han tomat aquest divendres

PalmaL'Agència de Defensa del Territori (ADT) ha tomat durant el 2021 un total de 137 construccions il·legals que estaven en sòl rústic. Es tracta del nombre de demolicions més alt fins ara, ja que se situen per davant del 2019, quan es tiraren 124 construccions il·legals, apunta la institució insular en una nota.

La majoria dels municipis on s'han executat més demolicions continuen sent els que varen delegar les seves competències a l'ADT en el moment que es va crear, l'any 2009: Algaida, Marratxí i Montuïri. Són aquests tres pobles els que han sumat més expedients tramitats al llarg d'aquests dotze anys.

En els darrers cinc anys s'han duit a terme un total de 541 demolicions a tota l'illa. Un 93% s'han pogut acollir a les reduccions de la sanció que estableix la llei, perquè les han executades els mateixos propietaris dins el termini voluntari per fer-ho.

Cal remarcar que l'activitat de l'Agència ha provocat també la presentació de 150 projectes d'obra de legalització o de restabliment a l'estat anterior durant el 2021, que sumen un total de 759 projectes en els darrers cinc anys. Això ha generat als ajuntaments de Mallorca uns ingressos aproximats de 2,5 milions d'euros en concepte de taxes i impost de construccions. Es tracta de projectes que no s'haurien presentat sense la intervenció de l'Agència perquè els propietaris pretenien dur a terme les obres de manera il·legal, sense informar-ne les administracions.

stats