Societat 25/05/2022

Tòfol Milán: "Mai he vist pressions cap a l'Oficina Anticorrupció"

El nou director de l'organisme ha pres possessió del càrrec aquest dimecres en el Parlament

ARA Balears
2 min
Tòfol Milán promet el càrrec de director de l'Oficina Anticorrupció

PalmaEl director de l'Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció de les Balears, Tòfol Milán, ha assegurat aquest dimecres que "mai he vist cap mena de pressió" cap al treball de l'Oficina i ha afirmat que la gestió del seu antecessor, Jaume Far, va ser "correcta".

Milán ha promès el seu càrrec aquest dimecres en el Parlament i ha assenyalat, en referència a les crítiques de l'oposició pel seu nomenament després d'haver estat director general en un govern socialista, que la seva trajectòria, "pública i coneguda", no serà un problema.

Segons Milán, l'Oficina i el treball que realitza es deu a la llei i és independent de la persona que està al capdavant. El director de l'Oficina Anticorrupció ha apuntat que la línia de treball "serà la que s'ha seguit fins ara". D'altra banda, ha subratllat que davant la nova etapa que s'inicia els objectius són "els mateixos" que els perseguits fins ara: la prevenció i la lluita contra el frau i la corrupció en el seu vessant preventiu i formatiu i, "quan això no funciona", la denúncia i la recerca.

En aquest sentit, ha posat l'accent en les eines posades a disposició per a lluitar contra el frau en la gestió dels fons europeus, així com l'obligació avui dia que tenen les administracions de comptar amb canals de denúncia interns i externs. Amb relació a les denúncies, ha recordat que poden realitzar-se de manera anònima o identificades, i que en el cas de les denúncies anònimes, existeix un mecanisme per poder contactar amb el denunciant, mantenint l'anonimat, per aconseguir informació complementària.

L'acte protocol·lari de promesa ha tingut lloc a la Sala del Senat de la Cambra autonòmica, durant la sessió de la Mesa, amb l'assistència de tots els membres, diputats de diferents grups parlamentaris i la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido.

stats