Successos
Societat 05/10/2022

Tiroteig a Palma: detenen un home que va disparar a una dona a les Meravelles

L'individu està acusat d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa per ferir greument una jove

2 min
Imatge de la pistola que va fer servir l'agressor.

PalmaLa Policia Nacional ha detingut aquest dimecres a Palma un home d'origen espanyol de 40 anys com a presumpte autor d'un delicte de tinença il·lícita d'armes i temptativa d'homicidi. L'individu està acusat de disparar a una dona amb una pistola durant una baralla al barri de les Meravelles el 17 de setembre. A conseqüència de l'impacte de bala, la víctima va rebre ferides greus.

Els fets van començar al voltant de les 6 h de la matinada a un local d'oci del polígon de Can Valero, on es va iniciar una baralla entre dos homes que es coneixien per fets que encara s'investiguen. Fora del local, un dels individus va agredir un altre, amb un cop al cap, el qual va quedar ferit i va ser auxiliat per la seva parella i quatre persones més.

En un primer moment, l'agressor i la seva parella van abandonar el lloc dels fets en un vehicle, però hi van tornar poc temps després. Davant això, l'home agredit i la resta de persones que eren amb ell van pujar al seu respectiu cotxe per perseguir l'agressor per diversos carrers de Palma, fins que varen arribar al barri de les Meravelles, on es van aturar.

Aleshores, just en el punt que van aturar els cotxes, van sortir diverses persones d'un portal suposadament vinculades a l'agressor i la seva parella, la qual cosa va provocar una baralla. En un moment donat, una dona va intentar defensar la seva parella –la qual estaven agredint diverses persones– perquè pogués fugir, però un dels agressors va treure una pistola i la va disparar contra ella.

Després del tret, totes les persones involucrades en la baralla van abandonar el lloc dels fets i van deixar la dona ferida a terra. A continuació, van arribar els agents de la Policia Nacional, els quals van avisar una ambulància per traslladar la víctima, amb pronòstic greu a conseqüència de la ferida d'arma de foc.

Pressió policial

Arran de les gestions dels agents, van descobrir que els agressors estaven en un domicili del carrer on havia tingut lloc la baralla i van acordonar la zona per localitzar-los. Finalment, van trobar l'arma de foc en un replà i van comprovar que era una pistola amb munició. En veure els policies, els agressors van intentar fugir pels balcons, però els agents els van interceptar.

Els efectius van identificar els implicats, que eren una dona d'origen argentí de 26 anys i un espanyol de 28. Més tard, van detenir també un altre home d'origen espanyol de 53 anys, però no van trobar el presumpte autor del tret. No obstant això, els dispositius del grup d'Homicidis de la Policia Nacional va aconseguir localitzar-lo i, fruit de la pressió policial, van aconseguir que acudís a les dependències policials, on l'han detingut aquest matí.

stats