Societat 02/08/2018

Un tauró espanta els banyistes a Cales de Mallorca

La tintorera ha mort perquè tenia un paràsit

Ara Balears
2 min
Imatge del vídeo de @lluciaramis

PalmaEls banyistes de la platja de Cales de Mallorca, a Manacor, han entrat en pànic quan un tauró de gairebé tres metres i mig ha arribat a la vorera de la platja. Segons testimonis de la zona, passades les 15 h l'esqual ha arribat a la platja i ha encès totes les alarmes. Alguns dels banyistes han aprofitat l'ocasió per fer fotos i vídeos d'aquest fet tan insòlit a les platges balears.

La Policia Local de Manacor ha decidit tancar la platja per seguretat, mentre els banyistes s'amuntegaven a les roques seguint els moviments de l'animal.

El servei d'emergències del 112 ha informat que dos biòlegs han tret de l'aigua un exemplar de tauró, una tintorera, que a la fi ha mort, per la qual cosa aquesta tarda havien desallotjat de manera preventiva Cala Domingos Petit, al municipi mallorquí de Manacor.

Segons l'Ajuntament de Manacor, malgrat l'expectació que ha causat l'episodi, la seguretat dels banyistes i curiosos que han acudit a Cales de Mallorca ha estat garantida en tot moment.

La Policia Local ha acudit a la platja per garantir la seguretat dels banyistes i ha activat el protocol d'emergències. També hi han acudit la Policia Nacional i tècnics de Palma Aquàrium, que han detectat en l'animal paràsits, símptomes de ceguesa i malaltia i desorientació.

Els especialistes han decidit capturar el tauró. Ho han fet amb l'ajuda dels equips d'emergències i ha acabat morint.

Els serveis d'emergències han explicat que treure l'animal de l'aigua és l'última opció que s'adopta en aquests casos, ja que en la majoria de les ocasions que una tintorera s'acosta a una platja és per desorientació i sempre sol abandonar la platja. "En aquest cas, ha estat necessària la intervenció dels biòlegs marins, que no han pogut fer res per salvar la vida de l'animal".

El personal de Palma Aquarium ha l'animal traslladat a les instal·lacions de l'aquari per practicar-li una necròpsia.

stats