Societat 03/08/2018

La tintorera morta a Cales de Mallorca tenia clavat un agulló de rajada

Això podria haver-li causat la desorientació i anorèxia perllongada, fent que arribés a la costa en un estat d'estrès i xoc molt elevat

Ara Balears
1 min
Imatge del Salvament Aquàtic Illes Balears

PalmaLa tintorera per la qual van desallotjar un parell d'hores Cala Domingo, a Manacor, tenia un agulló de ratlla clavat que probablement el va afectar al sistema nerviós causant-li la desorientació que van presenciar desenes de banyistes.

A l'arribada de l'equip de rescat de Palma Aquarium l'esqual es trobava immòbil, a uns 15 metres de distància de la vorera i a una profunditat de mig metre d'aigua. Quan els tècnics es van acostar, l'animal no reaccionava i el seu estat de salut "era irreversible".

Davant l'estat del tauró, l'equip veterinari va decidir remolcar-ho fins a la costa "i administrar-li un sedant, a fi d'evitar-li que segueixi sofrint en un estat en el qual no anava a poder sobreviure".

A l'aquari, els tècnics li han realitzat una necròpsia per intentar determinar la causa de l'enverinament i han detectat que portava diversos dies sense ingerir aliment i tenia clavat un agulló, que podria ser d'una ratlla violàcea.

Segons els tècnics, això podria haver-li causat la desorientació i anorèxia perllongada, fent que arribés a la costa en un estat d'estrès i xoc molt elevat.

Els tècnics han destacat que la part més important del sistema nerviós dels taurons es troba en el morro, molt prop del lloc on es trobava clavat l'agulló, que tenia una profunditat d'entre 10 i 15 centímetres. Els experts han assegutar que la burxada va poder afectar-lo i fer fallar el seu sistema nerviós, causant-li danys irreversibles, la desorientació i el posterior verament

stats