Successos
Societat 13/04/2023

El tiktoker Naim Darrechi, detingut a Mèxic

L'influencer mallorquí ha hagut de pagar una sanció administrativa de 5.000 pesos i ha relatat els fets amb la seva parella a través de les xarxes socials

3 min
El tiktoker Naim Darrechi, detingut.

PalmaLa policia de l'estat de Veracruz (Mèxic) ha arrestat el tiktoker mallorquí Naim Darrechi el vespre d'aquest dimecres 12 d'abril, segons han avançat mitjans mexicans. Després de sortir en llibertat, el jove i la seva parella –Yeri Mua, una coneguda influencer mexicana– han explicat a través d'un vídeo com van ocórrer els fets i han negat que la detenció estigués relacionada amb consum de substàncies, sinó amb un delicte per desordre públic. El jove, que té antecedents a Espanya per fets similars, va haver de pagar una multa de 5.000 pesos.

"No se'ls van endur per fumar marihuana, perquè ni tan sols en tenien a la mà, ja se l'havien fumat tota", explica la jove en un vídeo publicat pel compte 'Influencers y sus mitotes' a Facebook. Ambdós relaten que eren a la plaça del Pulpo, a Boca del Río, quan uns militars es van adreçar a Darrechi i un amic de la parella, Diego. Davant això, la jove va pensar que "se'ls endurien a la presó" i va començar a escridassar-se amb Darrechi, que li deia que no hi intervingués. "Em van dir que se'ls emportaven per alterar l'ordre públic", fet que constitueix una "falta administrativa", assenyala ella.

Yeri Mua afirma que els policies li van dir que tot d'una podia anar a la comissaria a cercar-los i pagar allà la multa. "Vaig regatejar al policia: ens volien ficar 10.000 pesos i li vaig deixar a cinc", comenta Darrechi de fons, mentre ella mostra a càmera la sanció. Sobre l'episodi, l'al·lota admet que és el seu "moment més humil", a la qual cosa ell contesta: "Però és guapo, beba", tot i que aquell dia "va ser més tens del normal". En un to irònic, Darrechi diu que "estava valorant si dormir aquí [al calabós] o amb Yeri, perquè devia estar enfadada", i ella assegura que el volia "apallissar".

Una detenció retransmesa a través de totes les xarxes socials

En un altre vídeo difós a través de les xarxes socials del moment de la detenció, es pot sentir com els agents s'adrecen a la parella de Darrechi, el qual –diuen–estava "fumant marihuana a la via pública". Davant això, l'al·lota defensa que "no estaven fent res dolent" i al·lega que ell és estranger. Poc després, al seu compte de Twitter, ha fet referència als fets i ha assenyalat, fent broma, que la multa de ha estat de "mig milió de pesos".

Cal recordar que el jove va rebre aquest febrer una condemna de sis mesos de presó i una multa de 180 euros per uns fets ocorreguts fa dos anys, durant la pandèmia. El jove va ser condemnat per participar amb un centenar de persones més en una botellada a la plaça de la Drassana i per enfrontar-se als agents el maig del 2021. En aquell moment, la Policia Local de Palma el va detenir i va passar la nit al calabós. Després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat. Mesos després, en no presentar-se al judici per aquests fets, un jutjat de Palma va dictar una ordre de crida i cerca per localitzar el jove.

La detenció del 2021

El jove que menteix a les seves parelles per ejacular dins

Aquest, però, no va ser el primer embolic judicial amb el qual s'ha enfrontat Darrechi. El jove va traspassar la fama de TikTok amb unes declaracions que li van valer una querella de l'advocacia de la Comunitat Autònoma, en representació de l'Institut Balear de la Dona (IBDona), per un possible delicte d'odi cap a les dones. Les declaracions que va fer en una entrevista amb el youtuber Mostopapi el juliol del 2021 van fer que se'l conegués com el jove que menteix a les seves parelles sexuals dient-los que és estèril per no posar-se el preservatiu i així ejacular dins. Es tracta de la pràctica stealthing, que es defineix com "la retirada, sense consentiment, del preservatiu en relacions sexuals amb penetració".

Aquestes afirmacions van provocar que l'IBDona es querellàs contra ell i que, fins i tot, la ministra d'Igualtat, Irene Montero fos de les primeres a avisar que posaria “en coneixement de la Fiscalia” les declaracions del jove. Però finalment la jutgessa va considerar el febrer del 2022 que el cas no reunia "els requisits establerts per integrar un presumpte delicte d'odi" i que tampoc "desprèn uns mínims indicis de criminalitat per presumpte delicte contra la llibertat sexual".

stats