Mobilitat
Societat 25/07/2023

El TIB admet que no pot fer res amb les altes temperatures a la Intermodal

"És difícil assumir les condicions climatològiques d'aquests dies", diu l'organisme

Héctor Rubio
2 min
Estació Intermodal de Palma

PalmaUsuaris del Servei de Transports de les Illes Balears (TIB) denuncien, des de fa setmanes, les altes temperatures a les dàrsenes d'autobusos de l'Estació Intermodal de la plaça d'Espanya. Diferents usuaris han manifestat descontentament davant d'aquesta situació i han demanat al Govern que hi posi solució. El TIB ha reconegut la situació, lamentant la temperatura existent a les dàrsenes, i ha explicat que "el sistema de ventilació funciona correctament per a les temperatures habituals".

Des del seu compte oficial de Twitter, el TIB ha explicat que "han ajustat els horaris de ventilació; així i tot, és difícil assumir les condicions climatològiques extraordinàries d'aquests dies".

Per la seva banda, un dels usuaris del transport públic ha manifestat a les xarxes socials que a les 6.20 h al pis de baix de l'estació Intermodal, on es troben les dàrsenes, la temperatura ja superava els 30 graus centígrads. Així, demana al Govern que posi "fil a l'agulla".

A les xarxes, fins i tot arriben a dir que s'està "arriscant la vida dels usuaris i treballadors dia a dia". Les crítiques s'estenen a les instal·lacions de l'estació i recorden que una de les portes d'entrada fa mesos que està tancada. Altres usuaris plantegen, de manera sarcàstica la possibilitat que ja hi ha dirigents que pensen a fer la "sauna intermodal: t'ajudem a perdre pes utilitzant el transport públic".

CCOO critica que la Intermodal es converteix en un "autèntic infern"

La Federació de CCOO Hàbitat Balears, per la seva banda, ha denunciat que "cada estiu" l'estació es converteix en un "autèntic infern", amb "temperatures extremes i humitat" que es donen sobretot per "la manca de ventilació" a les instal·lacions, tant a la zona de l'entrada principal de l'estació, zones de torns, andanes de metro i trens, com a les zones d'espera d'autobusos TIB.

Segons diu el sindicat, "a l'estació de metro i tren i d'autobusos s'han arribat a registrar temperatures de fins a 40 graus més la humitat". Per això, denuncien que no es pot treballar en aquest "estat aclaparador" que pateixen durant la seva jornada laboral el personal de neteja i el personal de seguretat privada, que són els col·lectius més afectats.

CCOO Hàbitat Balears ha recordat que ha denunciat davant la Inspecció de Treball aquestes irregularitats i encara "no han estat atesos". Per aquest motiu insten l'Administració balear que intervingui i prengui mesures urgents, i posi a totes les instal·lacions de l'estació Intermodal més extractors i aires condicionats.

stats