Societat 02/05/2020

Terraferida reclama reduir l’excés de places turístiques davant l'augment de l'oferta d'Airbnb

Denuncia que la multinacional ofereix 146.654 places turístiques a les Illes Balears, 5.441 més que l’any 2019

Ara Balears
1 min
Turistes amb les seves maletes per la plaça Major de Palma

PalmaTerraferida critica l'increment de l'oferta de places de lloguer turístic de les Balears en el portal Airbnb i reclama mesures per restringir aquest mercat. Segons l'entitat ecologista, durant el mes d'abril es comercialitzaven a través d'Airbnb 146.654 places en 23.140 habitatges, la qual cosa representa un increment anual del 3,8% de l'oferta per places i un augment del 4,7% dels immobles dedicats al lloguer vacacional, d'acord amb les dades que ha recollit i elaborat l'entitat.

Els ecologistes asseguren en un comunicat que l'oferta sense llicència representava a l'abril d'enguany el 35,5% del total, enfront del 38% del mateix mes de l'any passat.

Terraferida proposa reduir l’excés de places turístiques davant l'augment de l'oferta de Airbnb

Terraferida ha reclamat a les institucions balears que actuïn contra l'oferta irregular per posar fi al creixement de places de lloguer turístic i perseguir les il·legalitats, que al seu parer generen un increment del preu del lloguer dels habitatges.

A més, l'associació sol·licita que es donin de baixa les places que no declarin activitat en molt de temps, "posar a zero la borsa de places" i establir un sostre turístic real a fi d'impedir l'ús vacacional d'immobles plurifamiliars i en sòl rústic.

stats