Societat 03/02/2018

Els gestors del pas per Ternelles defensen la seva tasca

La propietat de la finca ha impedit aquest dissabte el pas a uns excursionistes

1 min
La Fundació Voltor Negre compta amb més d'una trentena de voluntaris durant les èpoques de criança.

Els propietaris de la finca de Ternelles no han deixat passar aquest dissabte dues persones per la finca que havien sol·licitat permís a l'Ajuntament, tal com ha informat el 'Diario de Mallorca'. La propietat va anunciar que cedia la gestió dels permisos de pas a la Fundació Vida Silvestre Mediterrània, més coneguda com a Fundació Voltor Negre. D'aquesta manera, els permisos per passar pels camins que travessen la finca hauran de ser concedits per la fundació privada i, contra el criteri del consistori, deixaran de ser gestionats per l'ajuntament.

La Fundació Voltor Negre ha celebrat aquest migdia unes jornades amb voluntaris a la finca de Son Pons, a Campanet. El coordinador del projecte dedicat a la conservació i la reproducció d'aquestes aus, Pep Tàpia, ha volgut defensar a l'ARA Balears la seva gestió del dret de pas per Ternelles i altres finques privades. "Hi guanyen els excursionistes, que seran guiats i acompanyats per algú de la Fundació, i hi guanya la propietat", ha afirmat.

Amb la gestió de la Fundació Voltor Negre, els excursionistes que tenguin permís no podran travessar lliurement la finca, sinó que ho hauran de fer acompanyats per voluntaris o treballadors d'aquest organisme privat.

stats