La setmana que m'espera
Societat 16/10/2022

“Tenc una col·lecció d’estris de parar taula considerable”

La directora de Patrimoni, Kika Coll explica com serà la seva setmana

2 min
La directora de Patrimoni, Kika Coll

PalmaLa veritat és que se’m fa complicat projectar la setmana perquè cada dia és diferent, depèn de l’agenda professional. La meva feina és una manera de viure. Sempre hi ha reunions, trobades, lectures de documents, expedients, propostes... Els dilluns tenim reunió amb l’equip de Cultura del Consell: repassam agenda i perfilam projectes. No només faig feina de despatx, també particip en jornades que es fan, taules rodones, activitats, inauguracions, visites guiades...

Una de les coses que es repeteixen cada dia és que m’aixec a les set i em prepar un cafè amb llet. Després em dutx i cap a la feina. No som de berenar gaire feixuc, perquè a mig matí m’agrada espipellar. Per sort, som una persona que té molt fàcil adaptar-se a tot. M’és igual dinar a una hora o l’altra, o sopar més prest o més tard. Sempre duc fruits secs o xocolata a la bossa per si he de pegar una mossegada en algun moment. Normalment, aprofit l’hora de dinar per visitar alguna tia meva o amics, i també hi ha dinars de feina. No tenc cap rutina esportiva, però m’agrada molt caminar. Visc al centre de Palma, però per qüestions familiars estic entre Ciutat i Binissalem. Això vol dir que sempre he de tenir les espardenyes a punt. El meu moment preferit per sortir a voltar és quan la ciutat comença a apagar-se i tanquen els comerços. Arranc de la zona de la plaça del Banc de l’Oli i arrib fins al Molinar. M’agrada estirar el dia, és com si em resistís que s’acabi. Últimament, he introduït la bicicleta a les meves sortides. Fa més de 30 anys que passeig cada dia per Ciutat i encara descobresc un portal nou, una finestra... Em meravella.

Una cosa del dia a dia molt important en la meva vida és que tenc vuit nebots. Des d’aquí reivindic que hi hagi el dia internacional de la tia, perquè no tenim cap reconeixement i feim molta feina per a la conciliació familiar. Si no els duc a entrenament, feim una sortida per sopar; si no és per sopar, feim alguna activitat cultural. Estan molt acostumats a seguir les nostres tradicions.

Ara bé, una de les coses que em fan gaudir més és preparar sopars. Si no fos restauradora de mobles, que és la meva professió, seria cuinera. Faig menjars, sobretot, de temporada i mallorquins, els plats que he après de ma mare i les meves ties; però també receptes de diferents èpoques M’agrada el ritual: pensar què faré, anar a comprar, preparar-ho. I no només és la cosa dels fogons: per a mi és un luxe poder crear un ambient agradable a casa on tothom passi gust. Posar flors a la taula, que no falti gel, tenir un bon pa... Mai pararé la taula de qualsevol manera. La veritat és que tenc una col·lecció d’estris de parar taula considerable.

Els vespres, quan arrib de fer la volta, no me’n vaig directa al llit. Sigui l’hora que sigui, intent tenir un moment per preparar l’endemà, posar un poc de música, encendre la televisió. Som nocturna.

stats