Societat 03/01/2021

Dret de protesta i reivindicació de la memòria històrica en l'homenatge a Aurora Picornell

Aquest diumenge el Teatre del Mar ha tornat a acollir l'acte que recorda les veïnes del Molinar que varen ser assassinades pels feixistes la nit de Reis del 1937

Ara Balears
1 min
El Teatre del Mar acull l'homenatge a Aurora Picornell i les Roges del Molinar

PalmaEl Teatre del Mar ha acollit, un any més, el tradicional homenatge a Aurora Picornell i les Roges del Molinar. Aquest diumenge, la barriada palmesana ha tornat a recordar les seves veïnes, assassinades pels feixistes la nit de Reis del 1937. L'encarregada de dirigir l'acte ha estat l'actriu vilafranquera Marina Nicolau.

Durant l'homenatge, Lara Gelabert, que ha parlat en nom del Comitè de Son Coletes, ha explicat l'experiència en actes de reivindicació de la memòria històrica de Manacor. Gelabert ha destacat que el 2020, a la fi, s’ha pogut obrir la fossa del cementeri de Manacor. Així mateix, ha apel·lat a la memòria perquè "els feixistes, avui, continuen sent legals i guanyen posicions a les institucions".

L'activista Aina Vidal, que està implicada en diversos col·lectius de defensa de la terra i la llengua, ha recordat el llegat d'Aurora Picornell i les Roges del Molinar. Ha fet un parlament en què ha remarcat la necessitat de no aturar les reivindicacions i continuar exercint el dret de protesta "perquè és més necessari que mai". "Així com hi ha cultura segura, hi ha d’haver mobilització segura", ha sentenciat Vidal, segons han explicat en un comunicat.

A més, en declaracions a IB3 Televisió, Vidal ha explicat que un altre dels objectius d'aquest acte és "fer valdre les lluites actuals que anirien en consonància amb la lluita que elles varen dur a terme". També ha volgut fer una mica de reflexió i de memòria històrica "perquè se sàpiga que varen ser assassinades en mans del feixisme per les seves idees polítiques". Per finalitzar l'acte, els palmesans Salvatge Cor, en format duet, han cantat algunes de les seves cançons.

stats