Societat 06/11/2019

Un 6,8% dels taxis a Palma estan adaptats a discapacitats

La normativa estableix que el 5% de la flota ha de ser accessible per a tothom

A. T.
1 min
Vaga de taxis

PalmaEl portaveu de l'equip de govern de Cort, Alberto Jarabo, ha anunciat que l'Ajuntament ofereix 30.000 euros en subvencions als titulars de llicències d'autotaxi per promoure tant la incorporació de vehicles accessibles adaptats a persones amb diversitat funcional com les millores en la seguretat dels turismes. Actualment, la normativa estableix que un 5% de la flota ha de ser accessible per a tothom, xifra que el Consistori palmesà supera un 1,8%.

Segons fonts municipals, de les 1.246 llicències que hi ha actualment a Palma, 85 estan adaptats, la qual cosa suposa un 6,8%. A més, afegeixen, de les sis noves llicències que es preveuen treure a concurs, probablement totes seran de vehicles adaptats.

El Reial Decret de 2007 que regula "les condicions bàsiques d'accessibilitat i no-iscriminació per l'accés i utilització de les formes de transport per persones amb discapacitat" insta als ajuntaments i a promoure l'augment de llicències de taxis amb vehicles adaptats fins a arribar al 5%. La normativa obligava a arribar a aquesta xifra abans del 2017, any en què va entrar en vigor el reglament.

stats