Mobilitat
Societat 14/05/2023

Els taxis aeris arriben a les Balears des de Qatar

Per ara, l'empresa que comercialitza aquests viatges només en té un de disponible, de Mallorca a Eivissa, per 3.900 euros

1 min
Un dels vehicles de l'empresa NextNorth.

PalmaPrimer, Qatar, i ara, les Balears. Els taxis aeris arriben a l'Arxipèlag per connectar les illes amb helicòpters privats. L'empresa NextNorth ha anunciat l'arribada d'aquest transport després d'estrenar-se al Mundial de Qatar. Ara com ara, a la seva pàgina web només hi ha un tracte disponible, de Mallorca a Eivissa, per 3.900 euros.

Segons afirma l'empresa en un comunicat, aquesta nova "forma de mobilitat aèria permetrà al públic estalviar fins a un 80% del temps en trajectes reservant vols tant entre illes com dins una mateixa illa". De moment, diuen, els vols es faran amb helicòpter "amb l'objectiu de detectar les millors rutes i localitzacions".

Exemple de tracte entre Mallorca i Eivissa.

No obstant això, la intenció és que més endavant aquestes rutes les facin les aeronaus anomenades Electric Verticle Take Off and Landing (eVOL), una mena de drons. La companyia manté que "l'ús d'energies netes per alimentar les bateries dels eVOL permeten eliminar l'impacte negatiu en l'atmosfera i la posidònia, per ajudar a recuperar ecosistemes".

Pel que fa a les infraestructures que permeten fer aquests trajectes, l'empresa s'ha aliat amb Bluenest, que "s'encarregarà del disseny i les operacions de vertiports i lockers logístics". Així, NextNorth assegura que les noves rutes seran "operacions segures i eficients per a tots els actors en la mobilitat aèria urbana".

stats