Societat 24/09/2021

Com serà la tardor a les Balears?

ARA Balears
1 min
Pla de Sant Jordi.

PalmaLa tardor ha començat amb inestabilitat i xafogor a les Illes, però aquesta no serà la tendència que predominarà durant tota l'estació. Segons ha informat aquest divendres l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), a les Illes ens espera una tardor càlida i lleugerament seca, i es prolongarà fins al dimarts 21 de desembre a les 16.59 h, amb una durada total de 89 dies, 20 hores i 38 minuts exactament.

Segons ha informat Europa Press, el més probable és que es registrin temperatures més altes de les habituals en el trimestre vinent, és a dir des d'octubre fins a desembre, i que les precipitacions siguin inferiors a les normals respecte al període de referència, entre 1981 i 2010. En aquest sentit, s'espera una tardor càlida a les Balears, amb una tendència descendent de les temperatures al llarg del trimestre. A més, es preveu que la temperatura mitjana se situï per sobre dels 15 graus, "que és el seu valor normal".

Així mateix, les prediccions apunten a una tardor lleugerament seca, amb pluges per sota de la mitjana de 219 litres per metre quadrat, que és l'habitual. També han detallat que a la tardor, en ser una estació de transició entre l'estiu i l'hivern, es poden distingir dues parts. La primera és la que sol intercalar situacions anticiclòniques amb pertorbacions de temps advers. En la segona, a partir de novembre, els dies nuvolosos i la pluja seran cada vegada més freqüents i fins i tot es podria produir alguna gelada.

stats