Societat 08/09/2016

El bisbe Sebastià Talavull compaginarà la seva tasca a Barcelona amb l'administració del bisbat de Mallorca

Exercirà el càrrec en espera del nomenament d'un nou bisbe a les Balears, després que Javier Salinas hagi estat destituït per un presumpte afer amorós

Ara
2 min
El bisbe Sebastià Talavull (dreta) compaginarà la seva tasca a Barcelona amb l'administració del bisbat de Mallorca

BarcelonaEl papa Francesc ha nomenat monsenyor Sebastià Talavull administrador apostòlic del bisbat de Mallorca, en substitució del bisbe Javier Salinas, destituït pel Vaticà per la polèmica relació amb una exsecretària. Talavull, actual bisbe auxiliar de Barcelona, compaginarà les dues funcions en espera del nomenament d'un nou bisbe a Mallorca, segons ha informat aquest dijous la Conferència Episcopal Espanyola. El bisbe Sebastià ha adreçat aquest migdia una carta de salutació a l'Església que pelegrina a Mallorca, on declara que assumeix la nova responsabilitat "amb tot l'amor de què sóc capaç, però també amb la temor d'haver de respondre als reptes que en aquests moments se'ns presenten i fer-ho bé".

Acusacions del marit

Pel que fa al bisbe Javier Salinas, ha quedat rellevat del seu càrrec per un presumpte afer amorós amb una exsecretària. La polèmica va esclatar el desembre passat, quan el marit de Sonia Valenzuela, una col·laboradora del prelat, va denunciar la presumpta relació de la seva dona amb el bisbe de Mallorca, a qui va acusar d'haver trencat el seu matrimoni. En el comunicat del Vaticà on s'anuncia el relleu no es fa cap referència una possible renúncia o destitució per motius de comportament o fets greus, com sí que s'ha fet altres vegades. Així i tot, el Vaticà seguia des de fa mesos el cas i el mateix Salinas va admetre que en el decurs d'una visita per abordar assumptes patrimonials de la diòcesi també va tractar el tema amb responsables de la Santa Seu.

El bisbe sempre ha assegurat que les informacions divulgades i la denúncia es devien a la reacció d'un home que el culpa de la ruptura del seu matrimoni i li atribueix un vincle amorós inexistent. En algunes entrevistes, el prelat va reconèixer, com va publicar 'Diario de Mallorca', que havia intercanviat els anells amb la seva secretària, "però no per un vincle amorós", sinó com un gest en el marc d'un grup d'oració format per tots dos.

stats