Societat 02/08/2019

Suspenen un mes la policia que no va avisar del risc que sofria Sacramento Roca

La víctima denuncià el seu assassí un dia abans que la matàs

Ara Balears
1 min
La dona, de 36 anys, era caixera de Conforama. / I. VELÁZQUEZ

PalmaLa policia que va rebre la denúncia de Sacramento Roca un dia abans que fos assassinada i no va avisar del risc que sofria ha estat sancionada 30 dies sense feina ni sou. Segons han informat a l'ARA Balears fonts properes a la Policia Nacional, la Direcció General de la Policia Nacional ja ha notificat la sanció a la inspectora, tot i que encara no s'ha fet oficial la suspensió. Segons ha avançat 'Última Hora' i ha pogut confirmar l'ARA Balears, la inspectora tenia les proves suficients per actuar i tipificar la denúncia de Sacramento Roca contra la seva parella com un cas de violència de gènere i no ho va fer.

Cal recordar que Sacramento Roca fou assassinada el 16 de novembre del 2018 a mans de la seva parella, Rafael Pantoja, després d'haver interposat el dia anterior una denúncia per assetjament i violència de gènere. La víctima denuncià que Rafael Pantoja li havia punxat les quatre rodes del cotxe i l'estava assetjant per via telefònica i online.

Davant aquesta situació, la Policia Nacional de les Illes Balears decidí traslladar la denúncia, per l'omissió d'ajuda de la inspectora, a la Direcció General de la Policia Nacional a Madrid, que finalment ha suspès la policia de feina i sou durant un mes. La investigació ha resolt també que l'agent que va rebre la denúncia de Sacramento Roca actuà correctament derivant-la a la UFAM.

stats