Societat 17/06/2020

Suspenen la marxa Del Güell a Lluc a peu pel coronavirus

El grup organitzador, però, sí que mantindrà dos homenatges previstos

Ara Balears
2 min
Imatge de la darrera marxa Del Guell a Lluc a Peu.

PalmaLa junta directiva del Grup Güell ha informat aquest dimecres que suspèn la marxa Del Güell a Lluc a peu d'enguany per la crisi sanitària provocada pel coronavirus, però sí que es mantindran dos homenatges que fan cada any, segons ha informat l'agència Efe.

Els patrocinadors i els col·laboradors de la iniciativa, després de consultar-ho amb els batles dels ajuntaments per on passa la ruta, han coincidit que per garantir la salut dels milers de participants que se solen apuntar és més convenient anul·lar la marxa.

El Grup Güell, però, sí que farà dos dels actes de la marxa. L'1 d'agost homenatjaran com cada any el soldat Antonio Herrero, que va morir durant la ruta del 1994 quan conduïa un camió d'aigua potable cedit per la Comandància Militar de les Balears. El 2 agost, a més, el grup assistirà a la missa d'acció de gràcies, coneguda com a missa dels manxaires, que anualment es fa al santuari de Lluc quan hi arriben els pelegrins.

De fet, la missa d'enguany es farà per homenatjar la mort del fundador del grup, Tolo Güell. El 2020 s'havia decidit dedicar la marxa a l'Associació Balear de la Lluita contra el Càncer, però els organitzadors estan estudiant diverses possibilitats per mantenir viva l'essència Del Güell a Lluc a peu i donar suport a l'entitat.

stats